Vertrouwd door 240.000+ mensen

Wetenschappelijk bewezen

Volumekortingen tot 15%

Uw winkelwagen

Loempia Bowl met Cilantro Noten Saus

Spring Roll Bowl Meal | Bariatric Recipes by Celebrate Vitamins

De bariatrisch-vriendelijke loempia-kom heeft alle beste onderdelen van een verse loempia zonder het gedoe van het samenstellen tot rolletjes. Deze gedeconstrueerde versie van de traditionele loempia is net zo lekker als het origineel en zit boordevol verse wortels, kool, paprika, komkommer en bosuitjes. Daarna wordt hij afgemaakt met een uiterst smakelijke, weelderige koriander-pindasaus. Geen fan van koriander? Geen probleem, laat het gewoon weg voor een even smakelijke pindasaus!

Deze frisse, gezonde loempia's zijn snel en gemakkelijk, waardoor ze het ideale lente- of zomergerecht zijn voor een drukke doordeweekse maaltijd, of als lunchgerecht.


Porties: 4 Bereidingstijd: 30 minuten Kooktijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 225 ml vermicelli rijstnoedels
  • 475 ml gekookte kip, garnalen of tofu
  • 1 kopje geraspte kool
  • ½ kopje gesnipperde wortel
  • 1 rode paprika, in dunne plakjes gesneden
  • 1 Engelse komkommer, in plakjes gesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne plakjes gesneden
  • ½ kopje geroosterde pinda's, grof gehakt
  • Optioneel: 1 kopje ontdooide edamame, in plakjes gesneden mango of avocado

Voor de saus

  • ½ kopje pindakaas Poeder
  • ¼ kopje water
  • 2 eetlepels zoutarme sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • ½ - 1 el chili-knoflooksaus (sambal), gebruik minder als u gevoelig bent voor kruiden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspte gemalen gember
  • 2 el koriander, fijngehakt

Aanwijzingen

  1. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen. Bereid alle groenten voor.
  2. Om de saus te maken, doet u alle ingrediënten in een kleine kom en klopt u deze met een garde door elkaar. Voeg tot 2 eetlepels water toe als de saus te dik is.
  3. Om de kom samen te stellen, voegt u rijstnoedels en Proteïne toe aan de bodem van een kom. Vul naar wens aan met groenten. Werk af met pinda's, gehakte koriander en lente-uitjes.
  4. Sprenkel 2 el van de saus over de kom en serveer.

**Als u een maaltijd bereidt, zet de kom dan apart van de saus in een luchtdicht bakje. Overgiet met de saus voor het eten.



Vorig bericht
Volgend bericht

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd