Vertrouwd door 240.000+ mensen

Wetenschappelijk bewezen

Volumekortingen tot 15%

Uw winkelwagen

Rustieke Bonen en Groenten Hartgezonde Soep

Vandaag duiken we in een heerlijk en diep bevredigend recept: Rustieke Bonen en Groenten Hart Gezonde Soep. Deze stevige kom zit niet alleen boordevol smaak, maar ook vol met goedheid!

Laten we het hebben over de sterren van de show: bladgroenten! Spinazie, boerenkool of kool – de keuze is aan jou – zijn voedingskrachtpatsers. Ze zitten boordevol vitamines en mineralen, en ze bevatten ook nitraten, die helpen de bloedvaten te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren.

En vergeet die bonen niet! Ze zijn een fantastische bron van Proteïne en vezels, en studies hebben aangetoond dat ze kunnen helpen het cholesterolgehalte te verlagen. Bij het gebruik van bonen uit blik, kies altijd voor varianten met een laag natriumgehalte of spoel ze grondig af om de natriuminname te verminderen.

Bekijk de Cooking with Celebrate video hieronder voor het volledige recept:



COOKING WITH CELEBRATE - Rustieke Bonen en Groenten Hart Gezonde Soep


   Maakt: 4 porties Bereidingstijd: 5 minuten Kooktijd: 25 minuten


Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 kopje wortels in blokjes gesneden

  • 1 kleine ui in blokjes gesneden

  • 2 teentjes knoflook fijngehakt

  • 2 kopjes gesneden boerenkool, kool en/of kool

  • 1 blik witte bonen, pintobonen, zwarte ogenbonen of favoriete bonen gespoeld en uitgelekt

  • 4 kopjes natriumarme kippen- of groentebouillon

  • 1 eetlepel sojasaus

  • 1 eetlepel appelciderazijn of naar smaak

  • 2 kopjes verse spinazieblaadjes optioneel

Instructies

  1. Verhit olijfolie in een zware pan van 2 of 3 liter of een braadpan op middelhoog vuur. Voeg de wortel en ui toe en bak tot ze net zacht zijn, ongeveer 7-10 minuten. Voeg knoflook toe en bak nog een minuut.

  2. Voeg boerenkool (of kool) toe en bak nog eens 10 minuten of tot ze net zacht zijn.

  3. Voeg bouillon toe en breng aan de kook.

  4. Voeg gespoelde bonen, sojasaus en appelciderazijn toe.

  5. Voeg vlak voor het serveren verse spinazie toe.

  6. Serveer in grote kommen met croutons (optioneel).



Recept downloaden

Vorig bericht
Volgend bericht

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd