
Maak een reis naar Italië met een kom Pasta e Fagioli (vertaling: pasta en bonen). Deze klassieke Italiaanse soep bevat veel Proteïne vlees, stevige groenten, malse pasta en heel veel smaak. Om dit recept bariatrisch vriendelijker te maken, hebben we de Proteïne verhoogd, de hoeveelheid pasta verminderd en wat extra groenten aan de mix toegevoegd! Deze makkelijk te maken soep is in minder dan 40 minuten klaar en is het perfecte comfortvoedsel om aan uw rotatie toe te voegen voor kille winteravonden.
Voor 15 porties
Kooktijd: 35 - 40 minuten
Ingrediënten:
- 1 el olijfolie
- 900 g. 99% mager gemalen rundvlees
- 1 grote gele ui, in blokjes gesneden
- 2 grote wortelen, in blokjes gesneden
- 2 ribben bleekselderij, in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 - 850 ml blik geplette tomaten
- 1 - 450 ml blik in blokjes gesneden tomaten, niet uitgelekt
- 2 - 450 ml blik witte bonen, uitgelekt
- 4 kopjes kippenbouillon
- 1 kop gedroogde pasta (ellebogen of ditallini)
- 2 kopjes boerenkool, fijngesneden
- 120 ml magere kwark, gemengd tot een gladde massa
- Zout en peper naar smaak
Aanwijzingen
- Voeg olie toe aan een grote bouillonpan, laat 1-2 minuten verwarmen. Voeg rundvlees toe en breek het in kleine stukjes in de pan. Kook tot het helemaal bruin is.
- Voeg ui, selderij en wortels toe. Kook 5 minuten tot het zacht is.
- Voeg knoflook, geplette tomaten, tomatenblokjes, witte bonen en kippenbouillon toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Voeg pasta en boerenkool toe en kook nog eens 10 minuten of tot de pasta gaar is. Dit is een dikke soep, maar als hij te dik wordt, kunt u 1 kopje water toevoegen.
- Haal van het vuur en roer de gemengde kwark erdoor. Breng op smaak met zout en peper.